Miluju podzim. Léto a podzim je moje nejoblíbenější období. V poslední době jsem si začala všímat toho, že ale podzim má na mě jakýsi zvláštní vliv. I když občas prší a je hnusné počasí, začíná mě uklidňovat. Ty nádherné listy všech možných barev, které jsou všude na cestě a další padají… vytváří to takovou nádhernou atmosféru a je to naprostá nádhera. A i taková ,,maličkost“, jako je podzim, dokáže člověka tak strašně moc okouzlit. A protože podzim tak zbožňuji, tak jsem si pro vás připravila článek přesně na tohle téma a doufám, že se vám bude líbit a že ho oceníte.
Pokud máte taky rádi podzim tak, jako já, tak mi jistě dáte za pravdu, že je to nádherné období plné barev a nádherné atmosféry. A vždycky na podzim si připravuji jedno jídlo, které se k němu absolutně hodí. Uhodnete, jaké jídlo to je? No přece dýňová polévka, kterou zná asi naprosto každý. A já ji naprosto zbožňuji a chutná výborně. Navíc je jednoduchá, takže na ni nepotřebujete ani moc věcí. Stačí dýně a cibule. Teda alespoň tak ji dělám já. Začnu tím, že si dýni oloupu. Jednou jsem ji zkoušela neloupat, ale polévka mi nechutnala. Takže ji vždycky loupu.
Potom ji nakrájím na menší kousky a hodím do hrnce s rozehřátým olejem. Až bude dostatečně osmažená, přidám i cibuli a taky smažím do té doby, než cibule trochu zesklovatí. Potom zaliju vodou, přidám špetku soli a zakryju. Čekám, až mi dýně i cibule změknou. No a až změknou, tak to všechno prostě jenom rozmixuji a je to. Ještě taková věc. Nezapomeňte polévku ochutnat. Pokud je málo slaná, tak přidejte ještě klidně sůl podle vaší chuti. Polévka má takovou výraznou, ale přitom jemnou podzimní chuť a určitě vám bude chutnat tak, jako chutnala mě. Tenhle recept zná asi každý, ale nikdy není na škodu si ho v období podzimu alespoň trochu připomenout a případně uvařit.