O podzimu


Miluju podzim. Léto a podzim je moje nejoblíbenější období. V poslední době jsem si začala všímat toho, že ale podzim má na mě jakýsi zvláštní vliv. I když občas prší a je hnusné počasí, začíná mě uklidňovat. Ty nádherné listy všech možných barev, které jsou všude na cestě a další padají… vytváří to takovou nádhernou atmosféru a je to naprostá nádhera. A i taková ,,maličkost“, jako je podzim, dokáže člověka tak strašně moc okouzlit. A protože podzim tak zbožňuji, tak jsem si pro vás připravila článek přesně na tohle téma a doufám, že se vám bude líbit a že ho oceníte.

S

Pokud máte taky rádi podzim tak, jako já, tak mi jistě dáte za pravdu, že je to nádherné období plné barev a nádherné atmosféry. A vždycky na podzim si připravuji jedno jídlo, které se k němu absolutně hodí. Uhodnete, jaké jídlo to je? No přece dýňová polévka, kterou zná asi naprosto každý. A já ji naprosto zbožňuji a chutná výborně. Navíc je jednoduchá, takže na ni nepotřebujete ani moc věcí. Stačí dýně a cibule. Teda alespoň tak ji dělám já. Začnu tím, že si dýni oloupu. Jednou jsem ji zkoušela neloupat, ale polévka mi nechutnala. Takže ji vždycky loupu.

S

Potom ji nakrájím na menší kousky a hodím do hrnce s rozehřátým olejem. Až bude dostatečně osmažená, přidám i cibuli a taky smažím do té doby, než cibule trochu zesklovatí. Potom zaliju vodou, přidám špetku soli a zakryju. Čekám, až mi dýně i cibule změknou. No a až změknou, tak to všechno prostě jenom rozmixuji a je to. Ještě taková věc. Nezapomeňte polévku ochutnat. Pokud je málo slaná, tak přidejte ještě klidně sůl podle vaší chuti. Polévka má takovou výraznou, ale přitom jemnou podzimní chuť a určitě vám bude chutnat tak, jako chutnala mě. Tenhle recept zná asi každý, ale nikdy není na škodu si ho v období podzimu alespoň trochu připomenout a případně uvařit.